B3 Vitamini (Niasin); Kümes hayvanlarında, sığır eti ve balık gibi hayvansal gıdalarda, Bazı fındık, baklagiller ve tahıl türlerinde, Birçok ekmek ve tahıl gibi zenginleştirilmiş gıdalarda bulabilirsiniz.

B3 eksikliğinde ne olur?

B3 Vitamini (Niasin) Uzun süreli eksikliği sonucu pellegra adı verilen ölümcül bir hastalık ortaya çıkabilir. Niasin eksikliği aynı zamanda cilt problemleri, aşırı yorgunluk, depresyon ve hafıza kaybı ile karakterize olmuş çeşitli hastalıklara yol açabilir.

B3 vitamini hangi sebze meyvelerde bulunur?

B3 vitamini: Yumurta, süt, balık, peynir, havuç, hurma, mısır ve buğdayda bulunur. B5 vitamini: Kırmızı et, tavuk, yumurta, kuruyemiş, baklagiller ve tahıllarda bulunur. B7 vitamini: Yumurta, balık, patates, süt fındık, soya ve cevizde bol miktarda bulunur.

B3 hangi yiyeceklerde bulunur?

B grubu vitaminleri içinde yer alan B3 vitamini, somon balığı, sığır ve kuzu eti, ton balığı, tavuk, hindi, kuşkonmaz ve buğday içinde bol miktarda bulunur. B3 vitamini, kan yapıcı ve bağışıklığı güçlendirici bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

B3 vitamini ne işe yarar?

B3 vitamini (niasin), vücudunuzun her bölümünün düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğumuz önemli bir besindir. Özellikle iyi kolesterol (HDL) düzeyini arttırdığı ve kötü kolesterolü düşürdüğüne dair çalışmalar mevcuttur. Ayrıca kalp krizi geçirmiş kişilerde ikinci krizi önlemeye yardımcı olmaktadır.

B3 vitamini ne kadar alınmalı?

B3 Vitamini (Niyasin) Tıbbi olarak önerilen günlük dozajı, çocuklarda 2-12 mg, kadınlarda 14, erkeklerde 16 mg, hamile ve emziren kadınlarda 18 mg'dır. Eğer bu dozlar fazla olduğu zaman ciltte kaşıntılar ve kızarmalar olur.

B3 vitamini kilo aldırır mı?

Vitaminler kilo aldırmaz. Dengesiz, düzensiz ve yetersiz beslenen kişilerde, sağlık sorunları yaşayanlarda vitaminler de mineraller de yeterli düzeylerin altına inebilir. … Vitaminlerin ve minerallerin yan etkisi değildir.

B3 vitamini fazlalığında ne olur?

B3 vitamini fazlalığında kan şekeri ve ürik asit düzeyleri yükselir, diabet ve gut hastalığı ağırlaşır. Ayrıca mide bağırsak ülserine de yol açabilir.